اولین گردهمایی روسای مراکز آموزش موسسه آموزش عالی علمی کاربردی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری با حضور اکثر روسای مراکز بیست و چهارگانه ،رئیس موسسه آموزش عالی سازمان،معاونین و مدیران موسسه  برگزار شد.

در این گردهمایی شهرود امیرانتخابی رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی سازمان  هدف از برگزاری نشست را بررسی موانع و چالش های مراکز آموزش و ارائه نقطه نظرات  جهت بهبود وضعیت مراکز تحت پوشش ذکر کرد.

امیرانتخابی ضمن تبریک هفته وحدت و ميلاد حضرت رسول اکرم (ص)تقارن این گردهمایی در هفته وحدت به فال نیک گرفته و موضوعات را حول سه محور سیاست های موسسسه آموزش عالی،وظایف و تکالیف مراکز آموزش و تشریح وضعیت موجود مطرح کرد.

رئیس موسسه اموزش عالی علمی- کاربردی سازمان گفت: اعتقادم بر این است آنچه در آموزش بر عهده موسسه آموزش عالی است یک وظیفه ملی بر دوش ما و یک تصمیم استراتژیک برای نظام است. بنابراین در گام اول عزم ما و در گام دوم حمایت دولت و مسئولین امر را می طلبد.اما با کمال تاسف در روزهای اخیر بند 8 تبصره 9 لایحه پیشنهادی برنامه ششم دغدغه ای را برای بسیاری از  همکاران در خصوص این مسئله ایجاد کرد که اگر تمامی واحدهای دانشگاه‌های علمی-کاربردی وابسته به دستگاه‌های اجرایی تا پایان سال دوم قانون برنامه ششم منحل و یا به بخش خصوصی واگذار می‌شود وضعیت مراکز ما چه خواهد شد؟

وی در ادامه افزود:آنچه که مسلم است این است که بحران نظام اموزش عالی ما در شرایط حاضر بیش  از آنکه با  این تصمیمات حل شود به یک تجویز  و درمان اساسی نیاز دارد تا یک نسخه بدون کارشناسی. اکنون این نظام نه تنها پاسخگوی نیازهای کشور در حوزه آموزش نیست بلکه عملاً با یک بحران فزاینده در خصوص خیل فارغ‌التحصیلان بیکار و بدون مهارت مواجه ساخته است. بیکاران فاقد ماهری که خود حاصل همین سیاستگذاری ها در اموزش عالی بوده است.

امیرانتخابی در این خصوص گفت: اکنون که مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه ( بند 76 این ابلاغ )به افزایش سهم آموزش‌های مهارتی در نظام آموزش کشور صریحاً اشاره می کند با چه تدبیری صحبت از حذف واحدهای دانشگاه‌های علمی-کاربردی وابسته به دستگاه‌های اجرایی می شود؟آیا بخش خصوصی به تنهایی قادر به این مهم هست؟ آیا مسئله آموزش آن هم از نوع مهارتی با هزینه های بالا که نیازمند ورود و حمایت های دولت است را می توان این گونه به حال خود رها کرد؟آیا همان اشتباهات گذشته گریبانگیر نظام نوپای مهارتی در کشور نخواهد شد؟

 امیرانتخابی در ادامه گفت: نظام آموزش مهارتی در کشور نیاز به نظارت بیشتر دارد تا بتوانیم خیل عظیم بیکاران یا نسل جوان  را برای مهارت آموزی تربیت کنیم؛روندی که در کشورهای موفق دنیا حاکم است.

امیرانتخابی در ادامه افزود: اگر اعتقاد و اجماع نظر در خصوص ورود 20 میلیون گردشگر تا آخر سند چشم انداز بیست ساله نظام برای کشور پیش بینی شده است . طبیعتاً مسئله آموزش در راس کلیه برنامه ها و اولویت های سیاستگذاری باید قرار گیرد تا بتوانیم میزبانان مناسبی برای گردشگران از اقصی نقاط جهان باشیم.

رئیس موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی سازمان ، مراکز آموزش را به عنوان سفیران سازمان در حوزه آموزش دانست که این آموزش را باید به بهترین وجه در اختیار دانشجویان قرار دهند. بکارگیری اساتید متخصص و ماهر،کمک برای تدوین سرفصل های مناسب در هر سه محور مورد ماموریت سازمان از طریق شرکت و مشارکت در کارگروه های مربوطه از راهکارهایی بود که ارائه شد.

امیرانتخابی گفت: اکنون جامعه ما نیاز به تنویر دارد. تنویر افکار عمومی باید توسط مراکز اموزش انجام شود. براین باورم وظیفه سنگینی بر عهده ماست . ما در برابر نسل آینده پاسخگو هستیم.به هر نحو باید  از امکاناتی که داریم استفاده کنیم. خانواده ها باید متقاعد و دلگرم به آینده شغلی فرزندانشان بشود و این نیازمند حمایت همه جانبه مسئولان از موسساتی نوبنیادی چون موسسه آموزش عالی میراث است. در موسسه آموزش عالی و مراکز تحت پوشش به هیچ وجه دنبال آموزش برای آموزش یا آموزش برای کسب درآمد نیستیم. اگر این مسئله اتفاق بیفتد و اشتغالزایی هم از طریق جذب کارکنان بیشتر در مراکز داشته باشیم چه بهتر..

رئیس موسسه اموزش عالی علمی- کاربردی سازمان  در پایان در خصوص وضعیت جذب دانشجو در مراکز آموزش گفت: تعداد کل دانشجویان در مراکز 24 گانه 7784دانشجو است که در این بین سهم مراکز بخش خصوصی تحت نظارت از 5 مرکز 3496 و سهم مراکز  تحت اداره و پوشش موسسه 4288دانشجو است.

وی ضمن ترغیب روسای مراکز به ساماندهی موارد آموزشی، مالی و اداری مرکز افزود: دانشجویان زیادی به دلایل مختلف پس از  پایان دروس در مراکز هنوز فارغ التحصیل نشده اند .در ترم گذشته تعداد 4846 دانشجو به دلالیل مختلف در مراکز فارغ التحصیل نشده اند .از این تعداد 2478 نفر سهم مراکز بخش خصوصی و 2368 نفر سهم مراکز تحت اداره موسسه است که در یک فرصت یکماهه و تلاش مراکز انشا الله حل خواهند شد.

برای دریافت اخبار تکمیلی لصفا به آدرس موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی سازمان مراجعه کنید:

 

www.miras-uast.ir


انتهای پیام/

کد خبر 139410077